Behandelen aluminium

Chroom(III)

MAVOM heeft veel onderzoek verricht naar voorbehandelingen op basis van chroom(III) die op diverse kwaliteiten staal, verzinkt staal en aluminium zijn toe te passen. Inmiddels worden deze processen bij verschillende bedrijven al jaren met succes ingezet. Bij deze processen is het van groot belang dat goed wordt gespoeld met demi-water.

 

Toegepast product is de MAVOMcoat 1300 serie

 

 

Chroomvrij

MAVOM levert chroomvrije processen die al jaren met veel succes worden gebruikt door Mavom klanten. Deze processen op basis van een organisch reactief polymeer kunnen zowel continu als discontinu op verschillende metalen worden toegepast, voor binnen- en buitentoepassing, in sproei- en dompelinstallaties. Bij het werken met deze systemen is het van groot belang dat er goed gespoeld wordt met demi-water.

 

Toegepast product is de MAVOMcoat 1850

Anodiseren

Het enige materiaal dat geanodiseerd kan worden is aluminium. Bij het anodiseren van aluminium wordt door een elektrochemische behandeling een oxidehuid gevormd in en op het aluminium oppervlak. Bij de stroomdoorgang door de badvloeistof wordt aan de anode (het aluminium) zuurstof ontwikkeld dat samen met het aluminium de beschermende oxidehuid vormt.

Anodiseerlagen zijn esthetisch aantrekkelijk en blijven langdurig mooi. Daarnaast kunnen anodiseerlagen met tal van kleuren (plaatselijk) worden ingekleurd. Een anodiseerlaag verhoogt uiteraard de corrosieweerstand en is elektrisch isolerend.

 

Toegepaste producten zijn o.a. de MAVOManoseal SLX, 2, 3, SF, SLT

To Top