Behandelen staal

IJzerfosfateren

IJzerfosfaat lagen worden aangebracht ter verbetering van de hechting van de coating op het substraat, en ter verbetering van de corrosiebestendigheid van het totale systeem. Doormiddel van ijzerfosfateren wordt er een conversielaag aangebracht op het substraat. De conversielaag zorgt voor een goede hechting van de coating op het oppervlak en geeft daarnaast bescherming tegen corrosie.

 

Toegepaste producten zijn o.a. de MAVOMphos 59S, MAVOMphos 3955, MAVOMprotect 1355 en MAVOMprotect 50NC

Zinkfosfateren

Zinkfosfaat lagen worden op staal toegepast als ondergrond voor het coaten omdat een zinkfosfaatlaag een goede lakhechting garandeert en een goede bescherming tegen onderroest geeft. Bij zinkfosfateren kunnen dikkere fosfaatlagen ontstaan dan bij ijzerfosfateren. Hierdoor wordt zinkfosfateren ingezet bij buitentoepassingen zoals in de architectuur en autoonderdelen. Na zinkfosfateren wordt vaak een passiveerbehandeling toegepast.

 

Toegepaste producten zijn o.a. MAVOMfix C9112, MAVOMphos Z20, MAVOMprotect 1355 en MAVOMprotect 50 NC

Chroom(III)

MAVOM heeft veel onderzoek verricht naar voorbehandelingen op basis van chroom(III) die op diverse kwaliteiten staal, verzinkt staal en aluminium zijn toe te passen. Inmiddels worden deze processen bij verschillende bedrijven al jaren met succes ingezet. Bij deze processen is het van groot belang dat goed wordt gespoeld met demi-water.

 

Toegepast product is de MAVOMcoat 1300 (serie)

Chroomvrij

Het chroomvrij voorbehandelen van staal is een proces op basis van een organisch reactief polymeer. Dit proces kan zowel continu als discontinu op verschillende metalen worden toegepast, voor binnen- en buitentoepassing, in sproei- en dompelinstallaties.

 

Toegepaste producten zijn o.a. MAVOMcoat 1700 en MAVOMcoat 1740CC

Mangaanfosfateren

Mangaanfosfaat lagen zijn dikker dan ijzer- of zinkfosfaatlagen. Hierdoor zijn ze niet geschikt als ondergrond voor een coatingysteem maar worden ze als eindlaag gebruikt.

 

Toegepaste producten zijn o.a. de MAVOMfix C5020, MAVOMthermphos 112N, MAVOMthermphos PL5, MAVOMprotect 1355 en MAVOMprotect 50 NC

To Top