Behandelen verzinkt staal

Zinkfosfateren

Een zinkfosfaatlaag kan worden toegepast op staal, verzinkt staal en aluminium. De laag verbetert de hechting van de coating en verhoogt de corrosiebestendigheid. Bij zinkfosfateren kunt u het substraat behandelen in een sproeilijn, een dompellijn of met hogedrukapparatuur. 

 

Toegepaste producten zijn o.a. MAVOMfix C9112, MAVOMphos Z20, MAVOMprotect 1355 en MAVOMprotect 50 NC

Chroom(III)

MAVOM heeft veel onderzoek verricht naar voorbehandelingen op basis van chroom(III) die op diverse kwaliteiten staal, verzinkt staal en aluminium zijn toe te passen. Inmiddels worden deze processen bij verschillende bedrijven al jaren met succes ingezet. Bij deze processen is het van groot belang dat goed wordt gespoeld met demi-water.

 

Toegepast product is de MAVOMcoat 1300 serie

Chroomvrij

MAVOM levert chroomvrije processen die al jaren met veel succes worden gebruikt door Mavom klanten. Deze processen op basis van een organisch reactief polymeer kunnen zowel continu als discontinu op verschillende metalen worden toegepast, voor binnen- en buitentoepassing, in sproei- en dompelinstallaties. Bij het werken met deze systemen is het van groot belang dat er goed gespoeld wordt met demi-water.

 

Toegepast product is de MAVOMzincon 1355

To Top