Sinds 1938 

Over ons

Bij Mavom Chemicals hebben we een lange geschiedenis en een toegewijd team. Sinds onze start zijn we actief in de chemische industrie, waarbij kennis, innovatie en klanttevredenheid centraal staan. Als erkend leerbedrijf investeren we in de toekomst door het ontwikkelen van talent en het aanbieden van boeiende carrièremogelijkheden. Ontdek onze reis, ontmoet ons team en leer waarom Mavom Chemicals de ideale partner is voor chemische oplossingen.

Driven by chemistry, defined by service

85 jaar aan chemische expertise 

Onze historie

Sinds onze oprichting in 1938 door de heer Thomassen Sr. in Schiedam, staan traditie en innovatie Mavom Chemicals op nummer één. Als pioniers in de chemische industrie hebben we ons stevig gevestigd als leverancier en ontwikkelaar van specialistische chemische oplossingen.

1952

In de beginjaren tekenden wij als eerste licentiehouder een samenwerking met de American Chemical Paint Company, een stap die onze visie op kwaliteit en technologische vooruitgang bevestigde. De wens om uit te breiden, bracht ons in 1952 naar Leiden, waar we ons productaanbod uitbreidde met de introductie van hoogwaardige smeermiddelen en innovatieve industriële reinigingsproducten van Henkel.

TIPS

Mede door de regelmatige uitgave van het tijdschrift TIPS, bewees Mavom vooral adviezen te leveren en niet alleen maar producten of apparaten. Hiermee benadrukten we onze rol als adviseurs die in staat zijn om unieke processen te ontwikkelen wanneer standaardproducten niet voldoen aan de bijzondere eisen van onze klanten.

1956

Onze expansie trok de aandacht van vele fabrikanten, wat leidde tot een grote toename in ons klantenbestand. Deze groei bracht echter ook uitdagingen met zich mee; onze organisatie moest zich snel aanpassen aan de groeiende vraag en toenemende verwachtingen.

Ondanks deze operationele hindernissen, hebben we in deze periode belangrijke stappen genomen voor verbetering van onze service. De introductie van technische gegevensbladen (TGB’s) zorgde voor transparantie en duidelijkheid over onze producten. Terwijl de uitbreiding van ons laboratorium team ons in staat stelde om aanvragen met precisie en op maat gesneden adviezen te behandelen, ondersteund door laboratorium rapporten en proefbehandelingen.

1969

In 1969 markeerde de verhuizing naar ons huidige pand in Alphen aan den Rijn een cruciaal moment in onze groei en ontwikkeling. Dit pand heeft Mavom zelf laten bouwen om aan onze exacte wensen te voldoen.

2022

In 2022 hebben we een strategische stap gezet met de splitsing van de organisatie in Mavom Specialty Chemicals en Mavom Chemical Solutions, om onze dienstverlening verder te specialiseren en optimaliseren.

1938

30 april 1938

Oprichting Mavom, Mij. voor oppervlak- en metaaltechniek te Schiedam

1938

30 april 1938

Mavom fabriek Noordvestsingel 123 te Schiedam

1952

Verhuizing naar Leiden

Gevestigd aan de Oude Singel 248 te Leiden in 1952 (tot 1969) 

1955

Tips van Mavom

Ons eigen magazine voor klanten

1969

Nieuwbouw Alphen aan den Rijn

Verhuizing en oplevering van ons nieuwe pand.

1969

Alphen aan den Rijn

Feestelijkheden bij opening.

2018

ION Borghardt Award

Award gewonnen vooruitstrevende innovatie MAVOMmate platform.

2024

Mavom Chemicals

Een nieuwe naam, nieuw logo maar in vertrouwde kleur.

Maak kennis met ons team

Team Mavom Chemicals

Bij Mavom Chemicals geloven we dat onze kracht in onze mensen ligt. Ons dynamische team bestaat uit zowel junior als senior medewerkers, die vaak als stagiair bij ons zijn begonnen en doorgegroeid zijn naar diverse posities binnen het bedrijf.

Experts op elk gebied

Onze mensen werken elke dag met passie voor hun vak. Sommigen werken er zelfs al meer dan 60 jaar.

Hoe wij werken

Mavom Chemicals

Driven by chemistry, defined by service

Onze specialisatie ligt in het nauwgezet monitoren en optimaliseren van chemische oppervlaktebehandelingen voor metalen en industriële reinigingsprocessen. Wij bieden niet alleen de juiste chemie maar ondersteunen ook bij het inrichten en onderhouden van een vlekkeloos proces.

Technisch advies en ondersteuning

Onze klanten profiteren van een breed assortiment aan hoogwaardige chemische oplossingen, ondersteund door diepgaand technisch advies. Of het nu gaat om het testen van producten, advies over gebruik, of hulp bij het aanbrengen of doseren. Ons team van experts staat altijd klaar.

Snelle leveringen

Snelle levering is niet alleen een belofte maar een essentieel onderdeel van hoe Mavom werkt, om te zorgen dat onze klanten nooit stilstaan. Onze processen volgen strikt de regelgeving omtrent veilige opslag en transport van chemicaliën.

Video: overview Mavom chemicals

Bekijk de gehele serie

Responsible Care - Sustainability
ISO
Qualicoat
Ecovadis Silver certificaat

Werken bij Mavom

Erkend leerbedrijf

Wij zien de cruciale rol die we spelen in technisch onderwijs, daarom zijn we al 30 jaar een erkend leerbedrijf. Onze leertrajecten, beschikbaar voor zowel MBO-studenten als voor HBO- en WO-studenten, zijn gegrond in realistische, actieve werkomgevingen. Hierbij wordt vanaf dag één beroep gedaan op de technische vaardigheden en kennis van de stagiairs.

Praktijkgericht leren

We integreren stagiairs volledig in ons operationele proces, waar zij direct meedraaien in de dagelijkse werkzaamheden. Dit zijn taken zoals bijvoorbeeld meehelpen met nieuwe productontwikkelingen en zelfstandig analyses uitvoeren. Dit gebeurt onder supervisie van onze ervaren professionals en zonder de gebruikelijke theoretische overbelasting vooraf.

Examinering en werkervaring

MBO-stagiairs kunnen hun praktijkexamen bij ons afleggen dankzij onze gecertificeerde examinatoren. De interactie met klanten en actieve deelname aan het oplossen van dagelijkse uitdagingen bereiden hen voor op een dynamische carrière in de chemische sector.

Werken bij Mavom

Vacatures

Werken bij Mavom betekent werken in een hecht en gedreven team. Onze benadering van het werk en onze relaties op de werkvloer zijn gebaseerd op drie kernprincipes: samenwerking, zelfstandigheid, en constante ontwikkeling. 

Heb je onze hulp nodig?
Vraag het aan Coby!

Bij ons geen artificial intelligence, Coby helpt je graag verder! 

Heb je een vraag, opmerking, wil je een afspraak maken of gewoon even kennismaken? Vul dan onderstaand formulier in. We beloven dezelfde werkdag nog te reageren. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt om je vraag te beantwoorden. Wil je liever direct bellen? Dat kan ook op nummer 0172 436 361.