Advies, training en andere ondersteuning

Diensten

Persoonlijk contact door onderzoek ter plaatse

Kennisoverdracht door praktische trainingen

Zekerheid over de kwaliteit die je levert

Mavom ondersteuning

Hoe wij helpen / wat wij doen

 Totaal oplossingen
 Advies en ondersteuning
 Trouble shooting & Analyse
 Productie, ontwikkeling en levering chemie
Responsible Care - Sustainability
ISO
Qualicoat
Ecovadis Silver certificaat

Hulp bij jouw chemische vraagstukken

Technisch advies

De service engineers van Mavom Chemicals helpen je graag met jouw chemische vraagstukken. Hoe we dat doen, leggen we graag uit. Ze komen bijvoorbeeld naar je toe! Onze engineers werken nauw samen met ons lab en bezoeken je op locatie om jouw proces te monitoren en te optimaliseren.

We helpen je vooruit

Onze service engineers begeleiden onze klanten bij hun productieproces op de best mogelijke manier. Ze monitoren en optimaliseren processen daarom zowel op afstand als ter plaatse. 

Op zoek naar het perfecte proces

Onze service engineers gaan in gesprek met onze klanten om een perfect lopend chemisch proces te ontwikkelen. Ze kunnen ook op locatie veiligheidstrainingen verzorgen en labtrainingen organiseren in ons eigen laboratorium, zodat het personeel over de benodigde expertise beschikt.

Troubleshooting/kwaliteitscontroles

Onze service engineers geven klanten ondersteuning bij problemen. Hecht een laklaag niet? Teveel residu in het bad? Of een ander issue? Onze service engineers zijn snel ter plaatse om elke uitdaging aan te pakken en op te lossen. Ook kunnen zij periodieke analyse op het bad uitvoeren of frequent kwaliteitscontroles uitvoeren.

De beste behandelcondities in jouw proces

Samen zorgen we ervoor dat je proces optimaal wordt beheerst en dat de ideale behandelcondities worden gerealiseerd. Het resultaat? Een stabiel proces met eindproducten van het gewenste niveau.

Gegarandeerde levering van chemicaliën

Regelmatige procesanalyses en optimalisatie

Specialistische technische ondersteuning

Op maat gemaakte service

Gegarandeerde levering van chemicaliën

Regelmatige procesanalyses en optimalisatie

Specialistische technische ondersteuning

Op maat gemaakte service

Service volgens afspraak

Service Level Agreement

Bij Mavom Chemicals gaan we verder dan alleen het leveren van hoogwaardige chemische producten. Met onze Service Level Agreement (SLA) bieden we een volledig pakket van diensten en ondersteuning om jouw processen te optimaliseren en continuïteit te waarborgen.

Wat houdt onze SLA in?

Onze SLA is een op maat gemaakt servicecontract dat de volgende elementen omvat:

– Gegarandeerde levering van jouw chemicaliën
– Regelmatige procesanalyses en optimalisatie
– Technische ondersteuning
– Toegang tot trainingen voor jouw personeel

Wat zijn de voordelen van onze SLA?

– Continuïteit: Altijd de juiste chemicaliën op voorraad
– Optimalisatie: Doorlopende verbetering van jouw processen
– Kostenbeheersing: Voorspelbare uitgaven en geoptimaliseerd verbruik
– Expertise on-demand: Direct toegang tot onze specialisten

Maatwerk voor jouw bedrijf

We begrijpen dat elk bedrijf uniek is. Daarom stemmen we onze SLA af op jouw specifieke behoeften. Of je nu actief bent in de poedercoating, natlakkerij, RVS-behandeling of een andere sector, wij zorgen voor een passende oplossing.

Hoe werkt het?

1. Intake: We brengen jouw processen en behoeften in kaart
2. Voorstel: We stellen een SLA op maat voor
3. Implementatie: We integreren onze diensten naadloos in jouw bedrijfsvoering
4. Continue ondersteuning: We blijven je ondersteunen en optimaliseren

Waarom kiezen voor een SLA bij Mavom Chemicals

– Jarenlange expertise in diverse industrieën
– Toegewijd team van specialisten
– Focus op innovatie en duurzaamheid
– Bewezen track record van klanttevredenheid

Word zelf een meester in voorbehandelen

Trainingen

Ieder kwartaal een masterclass
Seminars over wisselende onderwerpen
Op maat & algemene training/bootcamps mogelijk

Bootcamps 

Zonder een sterk fundament, heb je ook geen robuust eindproduct. De chemische voorbehandeling vormt de fundering waarop kwaliteit en duurzaamheid gebouwd worden, met oog voor milieu en veiligheid. Beschikken jouw medewerkers over de expertise om dit cruciale proces te beheersen? 

Wij geloven in het versterken van werknemers met actuele, specialistische vaardigheden. Daarom adviseren wij onze klanten om deel te nemen aan onze op maat gemaakte, praktijkgerichte training in kwaliteitsbewaking voor chemische voorbehandeling.

Training op locatie

Het delen van kennis is voor ons prioriteit en dat houdt niet op bij onze producten. We bieden op maat gemaakte trainingen op locatie, waarin we onze expertise op het gebied van chemische oppervlaktebehandeling en reinigingsprocessen graag delen.

Onze trainingen omvatten een breed scala aan onderwerpen:
Procestraining: leer hoe je processen kunt uitvoeren, controleren en bijsturen;
Veiligheidstraining: ontdek hoe je veilig kunt werken met chemische processen;
Algemene training: informeer je bedrijf over de mogelijkheden van chemische productbehandeling.

Onze trainingen zijn relevant voor medewerkers in industrieën waar met chemische behandelingen gewerkt wordt, of het nu gaat om chemische voorbehandeling, RVS-processen of chemische reinigingsprocessen.

Wat zijn de voordelen van onze trainingen op locatie?
Persoonlijke aandacht en uitleg met je eigen installatie en meetmiddelen;
Je hebt gelijk een interne audit op je procedures;
Verminderde kans op kwaliteitsproblemen en mogelijk een reductie van het chemicaliënverbruik.
Onze trainingen worden gegeven door interne experts, waaronder ons hoofd laborant, een technische service engineer en onze QHSE-coördinator voor veiligheidstrainingen.
We passen de inhoud van de trainingen aan naar jouw specifieke behoeften en processen. Het doel is om je team uit te rusten met de vaardigheden die nodig zijn om de inzet voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid te behouden.

Trainingen op maat

Zijn de onderwerpen van onze geplande trainingen niet waar je voor je personeel naar op zoek bent? Dan kan je altijd met ons contact opnemen en vragen naar onze trainingen op maat. Of je nou zoekt naar een veiligheidstraining of een training over de beste RVS behandeling, wij zorgen ervoor dat jouw personeel beschikt over de juiste kennis. Onze adviseurs kunnen je meer vertellen over alle mogelijkheden.  

Diverse trainingen bij Mavom Chemicals

In deze video vertelt Meindert, Manager Laboratorium, alles over de inhoud van onze trainingen, hoe de trainingsdag is opgebouwd en wat deelnemers kunnen verwachten. 

Snelle verzending naar Nederland, Duitsland en België

Maatwerkverpakkingen en labels volledig naar wens

Veilige verzending en levering van het product

Flexibel voorraadbeheer door op verzoek voorraden te reserveren

Efficiënte logistiek voor snelle levering

Levering & voorraad

Bij Mavom Chemicals staat onze logistieke operatie garant voor snelle en betrouwbare leveringen vanuit ons extern magazijn. We voldoen aan strikte wet- en regelgeving voor chemische opslag, waarbij veiligheid voorop staat. Klantgerichtheid staat centraal in onze logistieke aanpak, waarbij we voorraden beheren en producten op maat verpakken of labelen volgens specifieke klantwensen.

Snelle en betrouwbare leveringen

Onze logistieke processen zijn ontworpen om efficiëntie te maximaliseren, zodat we snel kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten in Nederland, België en Duitsland. Vanuit ons magazijn zorgen we voor tijdige en nauwkeurige verzendingen.

Klantgerichte Logistiek

We passen onze logistiek aan op de individuele behoeften van onze klanten. Op verzoek kunnen we voorraden reserveren en producten op maat verpakken of labelen. Zo bieden we een flexibele en gepersonaliseerde service die aansluit bij diverse industrieën.

Strikte conformiteit met wetgeving

Ons magazijn voldoet aan alle geldende normen voor chemische opslag en veiligheid. We waarborgen een veilige omgeving voor onze producten, wat essentieel is voor zowel onze klanten als onze operationele integriteit.

Continue verbetering van onze logistieke diensten

Bij Mavom Chemicals blijven we onze logistieke prestaties verbeteren om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Door slimme logistiek en een focus op efficiëntie streven we naar optimale service en klanttevredenheid.

Hulp bij het afvoeren van chemische baden

Duurzame afvalverwerking

Mavom Chemicals begrijpt de uitdagingen rondom het afvoeren en reinigen van chemische baden. Je kan bij ons terecht voor een veilige en milieuvriendelijke oplossing, van ontvettingsbaden tot beitsbaden en fosfateerbaden.

Deskundig advies en analyse

Onze ervaren afvalpartner analyseert grondig de samenstelling van je baden. Op basis hiervan adviseren we je over de meest kostenefficiënte en milieuvriendelijke aanpak voor het beheren van je afvalstromen.

Nauwgezette naleving van milieuvoorschriften

Na een grondige analyse informeren we je precies over de vereiste maatregelen om te voldoen aan alle wettelijke milieuvoorschriften voor afvalverwerking. Samen met onze partner bieden we technische en praktische ondersteuning voor een soepele uitvoering.

Efficiënt en betrouwbaar proces

Het afvoeren van je baden verloopt volgens een gestroomlijnd proces: je verstrekt een representatief monster, wij analyseren dit en brengen een offerte uit. Na jouw akkoord zetten we alles in werking voor een veilige afvoer van je afvalstromen.

Reiniging en vulling van baden

Naast afvoer bieden we ook diensten voor het reinigen van lege baden. We plannen een afspraak om ter plaatse de reiniging voor te bereiden. Het opnieuw vullen van je baden kan door onze experts worden uitgevoerd of we geven je advies over hoe je dit zelf kunt doen.

Deskundig advies en analyse

Naleving van milieuvoorschriften

Efficiënt en betrouwbaar proces

"Bij Mavom voel ik me geen nummer. Het is een leuke club met fijne mensen die echt naar je luisteren."

 

Louis Kortekaas, Kriek Poedercoaten

Wij delen onze passie graag

Kennisblog over onze chemie

Heb je onze hulp nodig?
Vraag het aan Coby!

Bij ons geen artificial intelligence, Coby helpt je graag verder! 

Heb je een vraag, opmerking, wil je een afspraak maken of gewoon even kennismaken? Vul dan onderstaand formulier in. We beloven dezelfde werkdag nog te reageren. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt om je vraag te beantwoorden. Wil je liever direct bellen? Dat kan ook op nummer 0172 436 361.