Oppervlaktebehandeling & industriële reiniging

Voor wie

Grondige kennis van oppervlakte­ behandelings­ processen en materialen

Snel schakelen en oplossingen op maat

Snelle respons op vragen en proactieve communicatie

De markten waarin wij actief zijn

Hoe wij helpen / wat wij doen

 Totaal oplossingen
 Advies en ondersteuning
 Trouble shooting & Analyse
 Productie, ontwikkeling en levering chemie
Responsible Care - Sustainability
ISO
Qualicoat
Ecovadis Silver certificaat

Voor welke sectoren wij werken

Markten

Mavom Chemicals is specialist in oppervlaktebehandeling en industriële reiniging voor diverse markten. Met onze flexibiliteit, maatwerkoplossingen en diepgaande kennis ondersteunen we bedrijven bij het realiseren van optimale resultaten.

Poedercoaten

Voor poedercoaters bieden wij een breed assortiment chemicaliën voor de voorbehandeling van metalen oppervlakken voordat ze gepoederlakt worden. Onze producten zorgen voor een optimale hechting van de poedercoating en een langdurige bescherming tegen corrosie. Of je nu stalen constructies, aluminium profielen of andere metalen onderdelen poedercoat, wij hebben de juiste oplossing voor jouw specifieke toepassing.

Verzinken

Voor verzinkerijen bieden wij een compleet assortiment chemicaliën voor de voorbehandeling van stalen oppervlakken voordat ze thermisch worden verzinkt. Wij begrijpen de uitdagingen van dit proces. Met onze jarenlange expertise geven onze medewerkers graag een passend advies voor jouw situatie.

Natlakken

Voor de natlaksector leveren wij voorbehandelingsproducten voor zowel staal als non-ferrometalen zoals aluminium. Onze chemicaliën bereiden de oppervlakken perfect voor op het aanbrengen van natlakken, waardoor je een uitstekende hechting en duurzaamheid realiseert. Ideaal voor toepassingen in de agrarische sector, automotive-industrie en algemene metaalverwerkende industrie.

Mavom Chemicals | dompelbaden

Loonmengen

Voor bedrijven die hun eigen private label chemicaliën willen ontwikkelen, fungeren wij als betrouwbare toeleverancier. Wij mengen op maat samengestelde chemische recepturen volgens jouw specificaties en verpakken deze onder jouw eigen merknaam.

Offshore/maritiem

In de petrochemische industrie en aanverwante sectoren werken wij samen met contractors die gespecialiseerd zijn in industriële reiniging. Onze krachtige reinigingsmiddelen en ontvetters maken onderdelen, installaties en fabrieken grondig schoon, zodat ze veilig en efficiënt kunnen blijven functioneren.

OEM coaten

Voor OEM-bedrijven die zelf coatings aanbrengen op hun eindproducten, bieden wij een compleet pakket aan chemische oplossingen. Van ontvettingsmiddelen en beitsbaden tot conversielagen en nabehandelingen – wij hebben alles in huis voor een professionele en kwalitatieve voorbehandeling van metalen oppervlakken.

RVS Machinebouw

Mavom Chemicals biedt gespecialiseerde chemische oplossingen voor de RVS machinebouw, waarbij we hoogwaardige producten leveren die bijdragen aan de duurzaamheid, prestaties en esthetiek van RVS-componenten. Onze producten zijn ontworpen om corrosie te weerstaan, oppervlakken te beschermen en de levensduur van machines te verlengen.

Technische groothandel

Wij leveren een breed scala aan chemische oplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften van industriële klanten. Onze producten, variërend van reinigingsmiddelen tot oppervlaktebehandelingen, bieden betrouwbare prestaties en zijn ontwikkeld met het oog op efficiëntie en duurzaamheid. Wij leveren maatwerkoplossingen en technisch advies om groothandels te helpen hun klanten te bedienen met hoogwaardige producten die voldoen aan de strengste normen in de industrie.

Beste basis voor metalen

Poedercoaten

Mavom Chemicals biedt poedercoaters een uitgebreid assortiment aan voorbehandelingsproducten. Van ontvettingsmiddelen en beitsbaden tot zinkfosfaatlagen. Daarnaast leveren we maatwerk oplossingen en technische ondersteuning voor specifieke toepassingen.

Superieure hechting en corrosiebescherming

Onze voorbehandelingsproducten zijn speciaal ontwikkeld om maximale hechting en langdurige corrosiebescherming te bieden. Met producten zoals onze geavanceerde zinkfosfaatlagen, zorgen we ervoor dat jouw gecoate oppervlakken bestand zijn tegen de meest veeleisende omstandigheden. Dit resulteert in een aanzienlijk langere levensduur van jouw eindproducten, wat de totale eigendomskosten voor jouw klanten verlaagt.

Professionele afwerking met uitstekende dekking

Kwaliteit zie je terug in de details. Met onze chemie realiseer jij poedercoatings met een uitstekende dekking en een egale afwerking, wat resulteert in een professioneel eindresultaat. Of je nu streeft naar een matte, glanzende of structuurafwerking, met onze producten kun je consistent hoogwaardige resultaten leveren die voldoen aan de strengste esthetische eisen van jouw klanten.

Veilige oplossingen

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, bieden wij producten met een lagere milieubelasting en veiligere producten om mee te werken die voldoen aan de strengste normen. Door te kiezen voor onze oplossingen, kies je voor kwaliteit met oog op de toekomst. 

Kostenefficiënte processen

Uiteindelijk wil iedereen kwaliteit voor de beste prijs. Onze producten zijn ontworpen om jouw processen te stroomlijnen en kosten te besparen. Elk aspect van ons assortiment is gericht op het optimaliseren van jouw productielijn. Bovendien bieden we technische ondersteuning en maatwerkoplossingen om jouw specifieke processen verder te verfijnen, wat resulteert in een hogere productiviteit en lagere operationele kosten.

Maximale hechting en corrosiebescherming voor een lange levensduur

Uitstekende dekking en egale afwerking voor een professioneel resultaat

Werken met producten conform de strengste normen

Efficiënte voorbehandeling en coating

Onze producten voor verzinkerijen

Verzinken

Voor verzinkerijen bieden wij een compleet assortiment chemicaliën voor de voorbehandeling van stalen oppervlakken voordat ze thermisch worden verzinkt.

Krachtige ontvettingsmiddelen voor een grondige reiniging

Onze ontvettingsmiddelen zijn speciaal samengesteld om hardnekkig vuil, olie en vetten grondig te verwijderen van metaaloppervlakken. Dit is essentieel voor een optimale hechting van de verzinklaag.

Beitsbaden met inhibitoren

Verwijderd roest selectief zonder overmatige aantasting van het basismateriaal. De beitsbaden bevatten zuren die roest effectief verwijderen, maar dankzij de toegevoegde inhibitoren wordt overmatige aantasting van het onderliggende staal voorkomen. Zo behouden de materialen hun sterkte en duurzaamheid.

Flux om staal optimaal voor te bereiden op het verzinkproces

Voorafgaand aan het thermisch verzinken wordt het staal behandeld met fluxmiddelen. Deze vormen een dun beschermlaagje dat oxidatie tijdens het verzinkproces tegengaat voor een egale en hechte verzinklaag.

Lees meer over producten die wij aan verzinkerijen leveren

Met onze hoogwaardige chemicaliën realiseren verzinkerijen een uitstekende coating voor toepassingen zoals hekwerken, montagepalen, stalen constructies en andere bouwgerelateerde producten. Onze technische expertise stelt ons in staat maatwerk oplossingen te bieden voor specifieke verzinktoepassingen

Compleet assortiment voorbehandelings­ chemicaliën

Maatwerk met technische expertise voor specifieke verzinktoepassingen

Optimale verzinking mogelijk voor uiteenlopende sectoren

Optimale voorbereiding op het verzinkproces voor een egale en hechte coating

"Bij Mavom voel ik me geen nummer. Het is een leuke club met fijne mensen die echt naar je luisteren."

 

Louis Kortekaas, Kriek Poedercoaten

Wij delen onze passie graag

Kennisblog over onze chemie

Heb je onze hulp nodig?
Vraag het aan Coby!

Bij ons geen artificial intelligence, Coby helpt je graag verder! 

Heb je een vraag, opmerking, wil je een afspraak maken of gewoon even kennismaken? Vul dan onderstaand formulier in. We beloven dezelfde werkdag nog te reageren. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt om je vraag te beantwoorden. Wil je liever direct bellen? Dat kan ook op nummer 0172 436 361.