De sleutel tot een optimaal chemisch proces

Laboratorium

Altijd een optimale kwaliteit van je chemie

Hulp of advies op maat van onze service engineers op locatie

Meetbaar voorbehandelingsproces voor continuïteit in je productie

Met onze labdiensten bieden wij 

Totaaloplossingen in
chemische analyses & procesoptimalisatie

Hoe wij helpen / wat wij doen

 Totaal oplossingen
 Advies en ondersteuning
 Troubleshooting & Analyse
 Productie, ontwikkeling en levering chemie

Responsible Care - Sustainability
ISO
Qualicoat
Ecovadis Silver certificaat

Consistente kwaliteit van chemische baden voor voorbehandeling

Geen onnodige herbehandeling nodig

Snelle en deskundige analyses

Tijdige identificatie van afwijkingen

Eenvoudig zelf een monster van je chemie nemen

Labbox 

Hoe zorg je voor de kwaliteit van chemie in je productieproces? Door het continu te meten en waar nodig aan te passen. Zo kun je snel actie ondernemen en voorkomen dat de kwaliteit van je productieproces achteruitgaat.

Eenvoudige kwaliteitscontrole en begeleiding

Met de labbox meet je eenvoudige zelf de kwaliteit van je chemie. Onze service engineers bepalen samen met jou de optimale frequentie voor monstername van je chemische baden. Zo waarborg je een consistente kwaliteit.

Veilige monstername

Je ontvangt een duidelijke handleiding voor het veilig nemen van monsters met de Labbox. Hierdoor voorkom je risico’s tijdens het proces.

Snelle chemische analyse

Je ontvangt een duidelijke handleiding voor het veilig nemen van monsters met de Labbox. Daarna stuur je deze naar ons laboratorium in Alphen aan den Rijn. Binnen 3 werkdagen analyseren onze ervaren chemici de monsters.

Snelle chemische analyse

Na de analyse ontvang je een gedetailleerd rapport met de resultaten en advies over hoe je je voorbehandelingsproces kunt optimaliseren en efficiëntie kunt verhogen.

Snelle diagnose, effectieve maatregelen

Troubleshooting

Voor klanten die problemen ondervinden met hun chemische processen bieden wij uitgebreide troubleshootingdiensten. Wanneer er zich issues voordoen, zoals een slechte hechting of afwijkingen in de kwaliteit, kunnen klanten een beroep doen op de expertise van onze mensen.

Snel in actie met alle expertises in huis

Wanneer er zich issues voordoen, zoals slechte hechting, corrosie of andere afwijkingen in de kwaliteit, komt ons projectteam van specialisten snel in actie om tot de kern van het probleem te komen.

On-site inspectie en analyse

Ervaren medewerkers van ons laboratorium komen ter plaatse om de situatie te beoordelen. Zij nemen monsters van de chemische baden en voeren visuele inspecties uit om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Uitgebreide laboratoriumanalyses

Na een grondige analyse van bijvoorbeeld conversielagen of chemische samenstelling van het bad, stellen de experts van Mavom Chemicals een rapport op met bevindingen.

Snel een betrouwbaar advies en ondersteuning

Omdat wij alles zelf in ons lab en met een team van experts kunnen uitvoeren, kunnen we snel snel en effectief de oorzaak van procesafwijkingen achterhalen. Zo kunnen we gerichte maatregelen nemen om de kwaliteit en efficiëntie in het productieproces te herstellen.

Directe actie bij problemen

Grondige beoordeling ter plaatse

Gedetailleerde labonderzoeken

Snel effectieve oplossingen

Maatwerk voor maximale prestaties bij jouw specifieke behoeften

Nieuwe producten die jouw milieu-impact verminderen met innovatieve formuleringen

Innovaties die jouw uitdagingen oplossen en je processen optimaliseren

Verbeteren van prestaties en betrouwbaarheid in industriële en commerciële toepassingen

Innovatie op maat voor de beste chemische oplossingen

Productontwikkeling

Bij Mavom Chemicals draait productontwikkeling om het maken en verbeteren van chemische producten op basis van klantbehoeften. We passen bestaande formules aan om jouw prestaties te optimaliseren of we ontwikkelen compleet nieuwe producten met veiligere, milieuvriendelijkere grondstoffen.

Aanpassen van bestaande recepturen

We finetunen bestaande producten om te voldoen aan specifieke klantwensen, zoals efficiëntere werking bij lagere temperaturen of minder chemische waarschuwingen op verpakkingen.

Ontwikkeling met nieuwe grondstoffen

Bij de introductie van nieuwe, vaak veiligere of milieuvriendelijke grondstoffen, formuleren we innovatieve producten die voldoen aan moderne eisen en duurzaamheid bevorderen.

Innovaties gedreven door klanten

Onze klanten zijn de drijvende kracht achter veel van onze innovaties. We ontwikkelen nieuwe formules om specifieke problemen op te lossen, waardoor hun processen veiliger en efficiënter worden.

Interne productverbeteringen

Soms nemen we zelf het initiatief om nieuwe producten te ontwikkelen die aanzienlijke verbeteringen bieden ten opzichte van bestaande oplossingen. Dit doen we op basis van marktinzichten en technologische vooruitgang.

Meer dan alleen analyses

Overige labdiensten

Naast dat onze chemici op het laboratorium veelal analyses uitvoeren, bieden wij ook nog andere diensten aan. 

Legiobox

Onze legiobox is een geavanceerd systeem voor online monitoring van chemische badenreeksen. Het biedt real-time controle over cruciale parameters zoals geleidbaarheid, pH-waarden en temperatuur, wat essentieel is voor het handhaven van een stabiele kwaliteit en een optimaal proces. Met grafische weergaven en meldingen bij overschrijdingen van specificaties, kunnen gebruikers trends volgen en snel ingrijpen bij afwijkingen. De EMEC-controller, Centurio, vormt de kern van dit systeem, dat helpt bij het verbeteren van de coatingkwaliteit, het verminderen van chemieverbruik en het verlagen van operationele kosten. Dit betekent besparingen en een concurrentievoordeel voor onze klanten.

Cleanbox

Onze Cleanbox is de oplossing voor hardnekkige verontreinigingen in industriële processen. Klanten kunnen probleemonderdelen in de Cleanbox plaatsen, samen met een ingevulde vragenlijst naar ons terug sturen. Ons laboratorium analyseert de verontreiniging grondig en stelt een gedetailleerd rapport op met de oorzaak van het probleem en een op maat gemaakte oplossing. Deze service helpt onze klanten om snel en effectief lastige reinigingsproblemen op te lossen, waardoor ze zich kunnen concentreren op het leveren van hoogwaardige producten.

MSDS

Mavom Chemicals maakt gebruik van geavanceerde software voor het efficiënt beheren en archiveren van veiligheidsinformatiebladen (MSDS). Deze software gaat verder dan alleen opslag; het automatiseert ook de verzending van nieuwe of bijgewerkte MSDS-en naar klanten. Hierdoor kunnen klanten er altijd op vertrouwen dat ze de meest recente veiligheidsinformatie in hun bezit hebben. Deze aanpak verbetert niet alleen de veiligheid en naleving van regelgeving. Wij vinden klantenservice en transparantie in de chemische industrie heel belangrijk. Met deze software blijven onze klanten altijd up-to-date met de laatste veiligheidsvoorschriften en productinformatie, wat essentieel is voor een veilige en verantwoorde omgang met chemische producten.

"Bij Mavom voel ik me geen nummer. Het is een leuke club met fijne mensen die echt naar je luisteren."

 

Louis Kortekaas, Kriek Poedercoaten

Wij delen onze passie graag

Kennisblog over onze chemie

Heb je onze hulp nodig?
Vraag het aan Coby!

Bij ons geen artificial intelligence, Coby helpt je graag verder! 

Heb je een vraag, opmerking, wil je een afspraak maken of gewoon even kennismaken? Vul dan onderstaand formulier in. We beloven dezelfde werkdag nog te reageren. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt om je vraag te beantwoorden. Wil je liever direct bellen? Dat kan ook op nummer 0172 436 361.