Ontdek op maat gemaakte chemische perfectie

Oplossingen op maat

Oplossingen die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften

Hoogwaardige en effectieve oplossingen

Optimale consistentie in je chemie voor een soepel productieproces

Vind hier de ­oplossing voor je project

Hoe wij helpen / wat wij doen

 Maatwerkoplossingen
 Advies en ondersteuning
 Troubleshooting & analyse
 Productie, ontwikkeling en levering chemie

Responsible Care - Sustainability
ISO
Qualicoat
Ecovadis Silver certificaat

Maatwerkoplossingen voor

Chemische oppervlaktebehandeling

Bij Mavom Chemicals zijn we gepassioneerd over het optimaliseren van oppervlakken. Onze veelzijdige chemische oppervlaktebehandelingen vormen de basis voor duurzame, hoogwaardige eindproducten in diverse industrieën. Of je nu werkt voor de automotive, de bouw of een andere industrie, onze oplossingen helpen je om optimale resultaten te bereiken. Wij zorgen voor een consistent chemisch voorbehandelingsproces, zodat jij geen zorgen over eindkwaliteit hebt.

Innovatieve oplossingen voor elke uitdaging

Ons eigen lab maakt producten op maat voor elke fase van het oppervlaktebehandelingsproces. Van geavanceerde ontvettingsmiddelen tot milieuvriendelijke chroomvrije voorbehandelingen – we bieden passende oplossingen die voldoen aan de strengste industrienormen en milieueisen.

Groot assortiment en mogelijkheden

We bieden een uitgebreid assortiment aan producten voor chemische oppervlaktebehandelingen. Of het nu gaat om ontvetten, beitsen, fosfateren, chromateren of chroomvrij voorbehandelen, wij hebben de juiste oplossing voor elke specifieke toepassing. Samen zorgen we ervoor dat jouw chemisch voorbehandelingsproces altijd consistent is.

Wij kennen jouw proces

Bij Mavom Chemicals streven we ernaar om niet alleen de beste producten te leveren, maar ook om je te helpen volledige controle over je processen te krijgen. Dit betekent dat elke schakel in de procesketen optimaal moet functioneren. We werken samen met jou om alles te verbeteren wat verbeterd kan worden, zodat je altijd de hoogste kwaliteit kunt leveren.

Advies & ondersteuning

Oppervlaktebehandeling is een complexe wetenschap. Ons team van experts staat klaar om jou te begeleiden bij het optimaliseren van je processen. We analyseren jouw specifieke uitdagingen en bieden op maat gemaakte adviezen om de efficiëntie te verhogen en de kwaliteit te maximaliseren.

Op maat gemaakte oplossingen voor elke fase van jouw chemische oppervlaktebehandeling

Chemische expertise in het behalen van consistente kwaliteit in jouw eindproducten

Flexibiliteit in voorraad en snelle levering

Partnerschap gericht op duurzaamheid en lange-termijnresultaten

RVS behandeling | Mavom Chemicals

Verleng de levensduur van RVS met effectieve beschermlagen

Houd RVS vrij van vlekken en verontreinigingen

Voldoen aan hoge hygiënestandaarden zoals in de voedingsmiddelenindustrie

Producten veilig voor het materiaal als het milieu

Optimale Bescherming voor RVS-oppervlakken

RVS behandeling

RVS, of roestvast staal, wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid en aantrekkelijke uitstraling. Maar zonder de juiste behandeling kan zelfs RVS gevoelig zijn voor verontreinigingen, vlekken en corrosie. Mavom Chemicals biedt een uitgebreide lijn producten en diensten om RVS-oppervlakken te beschermen, schoon te houden en hun levensduur te verlengen.

Maatwerk oplossingen

RVS kan ondanks zijn naam gevoelig zijn voor vingerafdrukken, oliën, vetten en achtergebleven schoonmaakmiddelen. Deze verontreinigingen kunnen leiden tot verkleuring en schade aan de chroomoxidehuid, vooral bij frequent gebruik en in veeleisende omgevingen. Wij helpen jou graag met jouw specifieke uitdaging. 

Advies & ondersteuning bij RVS onderhoud

Wij kunnen je helpen met het onderhoud van RVS. Regelmatig onderhoud helpt bij het vroegtijdig detecteren en aanpakken van corrosieproblemen. In sectoren zoals de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie, waar hygiëne cruciaal is, is periodiek onderhoud zelfs verplicht om aan regelgeving en kwaliteitsnormen te voldoen.

Innovaties voor een lagere milieubelasting

Ook bij onze producten voor RVS behandeling zijn wij altijd bezig met innovatie en het zoeken naar milieuvriendelijkere producten. Zo kunnen wij ook in de toekomst effectieve en veilige oplossingen voor RVS-behandeling leveren.

Kies voor kwaliteit met Mavinox

Mavom biedt een breed scala aan producten voor RVS-behandeling, zoals de Mavinox-reeks. Mavinox Polish reinigt effectief RVS-oppervlakken, terwijl Mavinox Protect een beschermlaag biedt die de levensduur van het materiaal verlengt. Door regelmatig onderhoud en het gebruik van de juiste producten, kun je RVS in topconditie houden.

Diepgaande reiniging, ultiem schoon

Industriële reiniging 

Industriële reiniging is essentieel voor het onderhoud en de efficiëntie van bijvoorbeeld installaties in de petrochemische industrie, offshore en aanverwante sectoren. Bij Mavom Chemicals werken we samen met gespecialiseerde partners om krachtige reinigingsoplossingen te bieden die ervoor zorgen dat jouw installaties grondig schoon en veilig blijven functioneren.

Krachtige reinigingsmiddelen

Onze uitgebreide lijn van water- en oplosmiddelgedragen reinigers is speciaal ontwikkeld voor lichte en zware industriële applicaties. We bieden meer dan 200 verschillende reinigers, allemaal ontwikkeld in ons eigen beheer, om de beste resultaten te garanderen.

Advies op maat

Elk reinigingsprobleem vereist een unieke aanpak. Met onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de chemie, bieden wij specifiek advies voor jouw toepassingen. We begrijpen de nuances van verschillende technologieën en producten en hoe deze optimaal kunnen worden ingezet. Of het nu gaat om het reinigen van procesinstallaties, warmtewisselaars, machines, leidingen, systemen!

Flexibele productie

We begrijpen dat de vraag naar industriële reinigingsproducten kan variëren. Daarom houden we een in overleg jouw gewenste voorraad aan en hebben we de flexibiliteit om snel te produceren dankzij onze eigen productiefaciliteit. Of je nu een grote bulkbestelling of een kleine hoeveelheid nodig hebt, wij kunnen snel en efficiënt leveren.

Veiligheid en efficiëntie

Veiligheid en tijdsbesparing zijn cruciaal in industriële reiniging. Onze krachtige reinigingsmiddelen zorgen ervoor dat onderdelen, installaties en fabrieken grondig worden gereinigd, wat de efficiëntie verhoogt en veiligheidsrisico’s minimaliseert. Hierdoor kunnen jouw installaties langer en betrouwbaarder functioneren.

Ultrasoon reinigen | Mavom Chemicals

Van ultrasoon reinigen tot hogedruk reinigen, wij hebben een oplossing voor jouw project

Flexibele productie en uitgebreide voorraad voor snelle levertijden

Expertise en maatwerkadvies voor jouw specifieke reinigingsbehoeften

Krachtige reinigers die bijdragen aan een veilige en efficiënte werkomgeving

Wij kunnen zowel grote als kleine productiebatches aan

Hoogwaardige productieprocessen die voldoen aan strikte veiligheidsnormen

Geen eigen productieapparatuur aanschaffen of onderhouden

Toegang tot onze expertise en innovatieve oplossingen

Flexibele chemische productie op maat

Loonmengen / White label

Bij Mavom Chemicals bieden we gespecialiseerde loonmeng- en white label-diensten voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare partner voor de productie van hun chemische producten. Of je nu bestaande formules wilt laten produceren of nieuwe, innovatieve oplossingen nodig hebt, wij hebben de expertise en faciliteiten om aan je behoeften te voldoen.

Productie in opdracht

Wij nemen de volledige productie van jouw chemische producten over, zodat je je kunt richten op verkoop en marketing. Dit bespaart je kosten terwijl wij voor jou produceren in onze productiefaciliteit. 

Bulkproductie en verpakking

Onze diensten omvatten niet alleen de productie, maar ook de levering in bulk. Wij leveren de producten in grote hoeveelheden, waarna jij ze kunt verpakken en labelen volgens jouw specificaties.

Specialistische kennis

Mavom Chemicals is gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte chemische oplossingen. Onze expertise stelt ons in staat om zelfs de meest complexe formules efficiënt te produceren, zonder in te moeten leveren op kwaliteit of veiligheid.

Producten zijn milieuvriendelijker en veiliger

Wij bieden milieuvriendelijkere en veiligere product opties aan, die voldoen aan moderne eisen en regelgeving. Dit maakt je producten niet alleen duurzamer, maar ook veiliger voor eindgebruikers.

"Bij Mavom voel ik me geen nummer. Het is een leuke club met fijne mensen die echt naar je luisteren."

 

Louis Kortekaas, Kriek Poedercoaten

Sectoren en soort bedrijven

Voor wie wij werken

Mavom Chemicals is specialist in oppervlaktebehandeling en industriële reiniging voor diverse markten. Onderstaande een greep uit de sectoren waarin wij vaak actief zijn.

Wij delen onze passie graag

Kennisblog over onze chemie

Heb je onze hulp nodig?
Vraag het aan Coby!

Bij ons geen artificial intelligence, Coby helpt je graag verder! 

Heb je een vraag, opmerking, wil je een afspraak maken of gewoon even kennismaken? Vul dan onderstaand formulier in. We beloven dezelfde werkdag nog te reageren. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt om je vraag te beantwoorden. Wil je liever direct bellen? Dat kan ook op nummer 0172 436 361.